If You Want It Come and Get It

Architecture

Check Out This Pad

3106_399c7a7192585f314f5e18b0d82f08f4

Architects: Blank Studio
Location: Phoenix, AZ, USA
Structural Engineer: BDA Engineers
Landscape Design: DBLD
Electrical Engineer: Tony Woo Engineering
Mechanical + Plumbing: Kunka Engineering
Civil + Solis: Fugro South
General Contractor: 180 Degrees
Constructed Area: 209 sqm
Project year: 2006
Photography: Bill Timmerman

Advertisements

Sears Tower 1353 foot High Glass Balconies Called “The Ledge”

3106_6dbf61cfb476cad1c7471d10c46a3e64

3164_6b4f5953c2446e489f3ac2832cf88d01

3164_c67a0db06208e340b0250f2539f8bd95

3164_37cb8cfdedcd9530504f80ea08e933b8

Sears Tower, which opened its new set of glass balconies for public viewing. “The Ledge,” as they’re collectively called, hangs 1,353 feet in the air. With transparent walls and ceilings, visitors say its like floating in the sky.


ROYAL T PROJECT

3106_176f081ce5a3361f37d560ee3a3fe8291

Architects: wHY Architecture
Location: Culver City, California, USA
Area: 929 sqm
Project Year: 2008

3164_0010b1823ddeaa7b5e3c1b3b00996df7

3164_7b1dd2a1c05b9520bf018fd4331ebff7

3164_0de958c2fecc483ea0857ab8cfc5a457

3164_68e50392e8471871542d7b0463eeba77

3164_ba303ab2b98ad0218bcebe3fc3b8670f

3164_d922a7cc23c89851349082b573f0c5ea

3164_32072e72e28bc493bb1d2c95f921656b

Royal/T is a playful collision of art gallery, café and retail shop within a 10,000 sf warehouse in Culver City, California. wHY Architecture designed the space unlike any other, playing upon traditional rules of gallery, retail and restaurant design. Rather than the ‘white box’ space, existing walls remained unpainted, and undulating ribbons of ten foot high acrylic walls contain the art and retail offerings in architectural vitrines.


Heaven

3106_dcdac4b43c55150f61b41d1442117ba21

   3164_5bd4bf98b4c2019b453c671f96d67a291

 

3164_1caf612b204f5c46421a27803b82f7061

3164_9aca977832e8d273e9cecb888cea35c3

3164_34a6d5915c0e4dd693c5d84986202adb

3164_cb8a3f50d7f30552dd19909143be997f

3164_a5a9c2268f5c9a7e03dccfa3066be3bc

Heaven is the name of the architectual design by Juli Capella Samper.

The concept of the Heaven tunnel is to reveal different materials developed by Resyrok Company.

The space continously changes shape and color transforming the material into something organic.

“HEAVEN”
An ecological, sensual, organic intervention
Barcelona 2008
Space designed by Juli Capella in CasaDecor ’08 for the Resyrok company.
CasaDecor ’08 Module 3
Design: Capella Garcia Arquitectura
Juli Capella Samper, architect and designer
Lorelay Gazo, collaborating architect
For: Resyrok
Surface area: 92 m2
Address: Port Forum, Barcelona
Dates: From 23 October to 23 November 2008


H&M Store in Barcelona/ Estudio Mariscal

2095351441_01-fachada-528x390 

3106_8790f17d04c6eab9fb73d952515194cb2
   

                                                255555590_08-llegada-de-la-escalera-a-planta-primera-528x3631

                                                1737521194_17-la-escalera-bajando-a-planta-sotano

 

                                                188804257_19-vista-de-planta-sotano

                                            1257353740_12-vista-de-planta-primera

                                              1770345153_15-la-sala-de-la-chimenea-en-planta-primera-528x371                                     

                                               2086570668_16-la-sala-del-personal-shopper-en-planta-primera

  

lient: H&M
Architecture, interiors and graphic design: Estudio Mariscal
Location: c/ Portal de l’Àngel 22, Barcelona, Spain
Area: 1.720 m2
Year: 2008
Contractor: Dula Bau
Furniture and commercial equipment: Dula Ibérica
Structural engineering: nb35


Check Out This Pad

43044392_ods0708mt02-01-528x396

541701394_ods0708mt18-01

1393265059_ods0708mt19-01

338822215_ods0708mt22-01

737176134_ods0708mt21-01

124590094_ods0708mt09-01

Architects: ODOS architects
Location: Wicklow, Ireland
Construction: Oaklawn Construction
Constructed Area: 287 sqm
Design Year: 2006
Construction Year: 2007-2008
Photographs: Ros Kavanagh and ODOS architects

props to arch  daily


Check Out This Pad

3106_2c07fa6fa59cc4eeb94a747776e3a02a

3164_d8847a58bb587227e131af9a7310a8b5

3164_b60ebe4e02ed51b3f415229fa1775d811

3164_3adef5edbd5110807e0e1b77e78b3027

3164_59019b3a8009fe27583e296fc8879f121

 

Name: Casa Binimelis-Barahona
Location: La Reserva, Chicureo, Colina, Chile
Architects: Polidura + Talhouk Arquitectos – Antonio Polidura, Marco Polidura, Pablo Talhouk